Експерти очакват шанс за правителство при идването на новия американски посланикПредставители

...
Експерти очакват шанс за правителство при идването на новия американски посланикПредставители
Коментари Харесай

Ключови български политици са на посещение в САЩ

Експерти чакат късмет за правителство при идването на новия американски дипломат
Представители на съвсем всички парламентарни партии тази седмица са във Вашингтон, откри инспекция на “Труд News ”

 

Ген. Стефан Янев е на “лично посещаване ”

Ключови български политици се оказаха в Съединени американски щати в деня, в който президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Поводите за пребиваването им са разнообразни, само че в парламентарните среди настойчиво се разяснява, че около формалните им задания ще минат през сондаж и инструктажи за постоянен кабинет.

 

Политически специалисти настояват, че държавно управление е допустимо да се сформира след промяната на американския дипломат у нас. Както е известно, мандатът на Н. Пр. Херо Мустафа завърши и тя ще бъде заменена от дипломата Кенет Мъртън.

 

В Съединени американски щати към този момент са представители на 4-5 парламентарни партии. Любопитната детайлност е, че болшинството от родните политици са настанени и в хотели по брега на река Потомак в столицата на Съединени американски щати.

 

Лидерът на “Български напредък ” Стефан Янев, апетитен от социолозите като алтернатива за сформиране на държавно управление с третия мандат, е във Вашингтон от събота. Според източници на “Труд News ” генералът е там по покана на Демократическата партия. Според пиара на партията Силвия Асенова Янев бил на “лично посещаване, уговорено още през лятото, още преди партията му да влезе в Народното събрание и се знаело единствено, че имал покана за вечеря ”. Една от най-коментираните тематики в коридорите на Народното събрание е, че Янев може да измести Българска социалистическа партия за третия мандат, в случай че визитата му зад Океана е сполучлива.

 

В Съединени американски щати тази седмица са и Атанас Зафиров, зам.-председател на Българска социалистическа партия, Джейхан Ибрямов (ДПС) и Атанас Славов (ДБ). Тримата пътуват до Вашингтон за 22-ото издание на трансграничния парламентарен конгрес по линия на Парламентарната асамблея на НАТО. В групата е трябвало да взе участие като представител на българския парламент и Христо Гаджев (ГЕРБ), само че в последния миг се наложило да откаже пътуването. В програмата са заложени отчети от интернационалните лектори. 

 

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ също е във Вашингтон, дружно с вицепрезидента на АЛДЕ и евродепутат от Движение за права и свободи Илхан Кючук, както и ръководителят на комисията по вътрешна сигурност Хамид Хамид. Поканата за представителите на Движение за права и свободи е от месеци и е за интернационалния парламентарен конгрес по сигурност, който се организира на 6 и 7 декември. В интернационалната конференция по сигурност присъединяване имат още членове на испанския парламент, Камарата на лордовете във Англия, депутати от Румъния, Естония, Канада, Франция, представители на Европейския парламент и др.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР